Kunstnerjobb

Vi vet alle så inderlig vel om ofre for vold og har hørt om flere, og at overgrep skjer og kommer til å skje. Derfor skal Haugesund være modige og stolte, og lage et sentralt minne for haugesunderne som har vært ofre for vold. Andre kommuner kommer etter. En verdensbevegelse utgått fra Haugesund.

Siden kirken ikke kommer ut av sakristiet skal jeg si det selv. Haugesund skal gå foran all verden og opprette et minnesmerke for overgrepsofrene blant oss. Nasjonalmonumentet Haraldshaugen inneholder så mye makt og overgrep at det trenger et motstykke. Haugesund kommune kan vedta et kunstverk det står respekt av på jord. De kan vedta en forsoning for ofrene som aldri blir nevnt. Da setter man et eksempel for verdifull offentlig kunst. Man tar standpunkt mot souvenir-statuen av Harald Hårfagre.

Haraldshaugen kan nyinnvies til formålet. Kirken har sikkert velsignet den allerede. Området symboliserer statsmakt og kors, hvorfor ikke ofrene blant oss?

Om Den Norske Kirken i Haugesund ønsker å formidle forsoning kan de sette et kors/kapell, et alter utenfor Vår Frelsers Kirke, for å vise at de vet og at de bryr seg. Et alter for ofrene og et alter for overgriperne. inne i kirken er et alter for viderekomne.

Ofrene for sivil vold.

De overlevende og de døde.

Voldtektsofrene

Trafikkofrene

De underkuede hjemme

De underkuede på jobb

De som blir rekruttert til elendighet

De svindlede.

Kommentarer

  1. Ja. Ja. Ja. Dette er noe stat og kirke igjen kan forenes om. Utgiften vil være liten og symbolverdien enorm. Jeg kan tenke meg at det kan bli et sted til å tenne et lys, et sted for tårer, men også for å rette ryggen, før man følger den naturskjønne og historierike Skårestien langs kysten.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon