Krigsguder

NRK.no skrev om vulkanen Samalas i Indonesia som hadde et utbrudd i 1257. Opplysningene hadde NRK hentet fra BBC. Journalist Erlend Lånke Solbu gjorde ikke mer med saken enn å referere BBC.

Ars Technicas artikkel om vulkanen satte de vitenskapelige opplysningene om utbruddet sammen med Den Lille Istiden. Da blir det spenning i saken.

Var det for å slippe kontrovers at NRK unnlot å fortelle at Samalas startet Den Lille Istiden som varte i 600 år? Fordi konklusjonen fra de to opplysningene ville bli at temperaturøkningene i det tjuende århundret er en retur til normalen? Historikerne og arkeologene forteller at vannstanden var to meter høyere i middelalderen.

Hvor blir det da av skremmebildet om global temperaturstigning? Fakta om menneskeskapt klimaforverring består likevel. Vi må forbruke mindre, rydde opp etter oss og fordele bedre mellom oss. Det blir et arbeid, ikke en redsel til bruk for media og fremadstormende bellonister.

BBC: http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-24332239

NRK: http://www.nrk.no/viten/her-inntraff-gigantutbruddet-1.11272366

Ars Technica: http://arstechnica.com/science/2013/09/indonesias-samalas-volcano-may-have-kickstarted-the-little-ice-age/

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon