Hair Fair Enough

IMG 3142
Souvenir
Billedhogger Lillesund har illustrert Harald Hårfagre i fantasy-sjangeren. Håkon den Gode er den kongen som er nevnt med gullbelagt hjelm i slaget på Fitjar. Gullhjelmen er del av kommunevåpenet. Se Wikipedia-artikkel om Fitjar.
Kanskje de gode menneskene på Fitjar skal ha statuen? Da mangler de bare en av Erik Blodøks, Gunnhild og sønnene og døtrene. Det blir den mest dysfunke familieparken i landet. Regn med barnehagemidler! Gjesteartist Egil Skallagrimsson!












Søkeresultat for "viking bronze figurines":
http://europeanbronze.com/product.php?id_product=2894

Denne var til salgs i en suvenirsjapp på Bryggen i Bergen:

http://www.gothic-gifts.com/p7121-viking-on-horseback-warrior-bronze-figurine

Det er bare å velge sin egen tolkning:
http://marketplaceadvisor.channeladvisor.com/storefrontprofiles/deluxeSFshop.aspx?sfid=176518&c=947120

Dette er industri og handel, ikke kunst. 



IMG 1544 kopi





 ©Foto: Harald Jacobsen på Flicker.



Kommentarer

  1. Oj. Det er jo Gandolf som står der!

    SvarSlett
  2. Den kjente Tolkien illustratøren Alan Lee har vært inspirerende for statuens dressing. Eller er det Alan Lee's øyne som stirrer fra sjelen? Harald Luva er ikke å se. Fager på håret ble han etter klippingen. Gresk/romersk skjegg og hår er en idéalisering og dermed fantasi som strekker seg langt tilbake før vikingetidens og middelalderens fortellinger. Renessansen hadde ikke noe uttrykk for vikinger eller germanske sagnhelter. Derimot 1800-tallets behov for nasjonalhelter brukte et annet billedspråk enn fantasi. Her var styrke og soliditet viktigste uttrykk. Alan Lee's historiske bakgrunn kan også finnes hundre til hundreogfemti år tilbake. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Statue_av_Fridtjov_den_frøkne_oppført_av_Vilhelm_II.jpg

    SvarSlett
  3. Lurer på hvor Mr. Bilbo Baggins skal stå? Inngangen til det gamle tilfluktsrommet som ble kjøpt av Haugesunds "kunst"mesén # 001 kan vel passe som Hobbithule.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon