Gå til hovedinnhold

Hair Fair Enough

IMG 3142
Souvenir
Billedhogger Lillesund har illustrert Harald Hårfagre i fantasy-sjangeren. Håkon den Gode er den kongen som er nevnt med gullbelagt hjelm i slaget på Fitjar. Gullhjelmen er del av kommunevåpenet. Se Wikipedia-artikkel om Fitjar.
Kanskje de gode menneskene på Fitjar skal ha statuen? Da mangler de bare en av Erik Blodøks, Gunnhild og sønnene og døtrene. Det blir den mest dysfunke familieparken i landet. Regn med barnehagemidler! Gjesteartist Egil Skallagrimsson!
Søkeresultat for "viking bronze figurines":
http://europeanbronze.com/product.php?id_product=2894

Denne var til salgs i en suvenirsjapp på Bryggen i Bergen:

http://www.gothic-gifts.com/p7121-viking-on-horseback-warrior-bronze-figurine

Det er bare å velge sin egen tolkning:
http://marketplaceadvisor.channeladvisor.com/storefrontprofiles/deluxeSFshop.aspx?sfid=176518&c=947120

Dette er industri og handel, ikke kunst. IMG 1544 kopi

 ©Foto: Harald Jacobsen på Flicker.Kommentarer

  1. Oj. Det er jo Gandolf som står der!

    SvarSlett
  2. Den kjente Tolkien illustratøren Alan Lee har vært inspirerende for statuens dressing. Eller er det Alan Lee's øyne som stirrer fra sjelen? Harald Luva er ikke å se. Fager på håret ble han etter klippingen. Gresk/romersk skjegg og hår er en idéalisering og dermed fantasi som strekker seg langt tilbake før vikingetidens og middelalderens fortellinger. Renessansen hadde ikke noe uttrykk for vikinger eller germanske sagnhelter. Derimot 1800-tallets behov for nasjonalhelter brukte et annet billedspråk enn fantasi. Her var styrke og soliditet viktigste uttrykk. Alan Lee's historiske bakgrunn kan også finnes hundre til hundreogfemti år tilbake. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Statue_av_Fridtjov_den_frøkne_oppført_av_Vilhelm_II.jpg

    SvarSlett
  3. Lurer på hvor Mr. Bilbo Baggins skal stå? Inngangen til det gamle tilfluktsrommet som ble kjøpt av Haugesunds "kunst"mesén # 001 kan vel passe som Hobbithule.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Amerikansk bilindustri har måttet innrette seg mange ganger etter oppjusterte miljøkrav, spesielt fra staten California. Da det rant over for en av industrilederne sa en kollega til ham at han ikke måtte se så svart på det. Han måtte se på situasjonen som en opportunity. Med nye miljøkrav fikk de jo solgt enda flere biler! Selv lyddemperen var et miljøkrav!
De som aldri har måttet bidra i arbeidet for en renere trafikk er bank, forsikring og bil-importører. Staten har begått flere feil ved å gi avgiftlette til forskjellige biler, senest den rådyre energislukeren Tesla. Når en først skal hjelpe på en vanskelig situasjon med å gi avgiftslette må en involvere alle ledd i bilbruken vår. Eksemplet er å ta bort avgift på små biler, gi rentefrie lån, gi gratis tredjepartsforsikring, og fri hovedservice. Slik vil alle som tjener på bilsalg yte noe for å hjelpe på trafikksituasjonen. Høyres sosiademokrati er ikke en utopi. Der er bare så mange rike som ikke vil bidra.

Slik går det mot Korrupsjon

Norsk klimaminister Vidar Helgesen besøker Teslafabrikken i USA.Unødige besøk er smøring. Tesla har fått avgiftsfritak for energislukende raske og store biler. Hva mer kan Norge bidra med? Det eneste en kan lære av fritaket er sine egne feil.
Norge lærer ikke av Tesla. Tesla lærer av Norge at de kan få ferdig innebygd importfritak og halvert salgspris ift konkurrentene. Klart de er interessert i oss som kjøper energislukere: Vi er jo på verdenstoppen i forbruk. Høyre sier det selv, per capita.

Cold Fusion

En fusjonering av MDG og Frp går lett uten høy temperatur. Som eksempel på den vellykkede fusjoneringen har vi Tesla's modell S. Bilen er kjøpt av Frp-menn som jubler over avgiftfritaket. De har alltid ønsket seg en bil som gjør 200 km/t og innebærer den amerikanske drømmen. Bilen er stor, tung og brei. Den kommuniserer. MDG ønsker avgiftsfritak for el-biler. Da får de eksosfritt sentrum og alle er fornøyde. MDGs støttespillere liker det økte salget av dyre biler som avgiftsfritaket medfører.
MDG har alt å tjene på neste fusjon. Da kan de ta Frps plass i regjeringen, men da må det høyere temperaturer til.