Info i stein

Bygg opp igjen steinkirken på Gard. Så kan vi ta på og få informasjon om de gamles liv og landskap. Kleberstein kommer fra strendene i Skåre og fra Tolgetjønn.
Øyet som leser informasjonstavlen søker forgjeves etter grunnrisset av kirken. Dette blir byggetrinn 1.

Kommentarer

  1. Foreslår at "kirken" blir innvidd til St. Olav. Han har naturlig tilknytning til stedet. Bør være tverrkirkelig, med lav terskel. Viser til St. Patricks Church i Dublin, forøvrig grunnlagt av norske Strongbow, hvor elegant historie, informasjon og Gudshus naturlig kan kombineres.

    SvarSlett
  2. Kirken var så lav at "lav terskel" kommer av seg selv.
    Korskirken kan bygges av "freemasons" med "steinauga" i behold. Slik blir kirken ikke bare tverrkirkelig men også tverrfaglig. Dersom ikke den lutherdrevne staten griper inn.

    SvarSlett
  3. Varhaug Gamle Kirkegård ligger nesten like vakkert til mot havet som Haraldshaugen. Der har også stått en korskirke fra 1300 tallet. Nå blir der holdt bryllup fra sju kirkesokn i det lille, intime kapellet. En ide å hente med seg for korskireruinene ved Gardsvika?

    SvarSlett
  4. Bryllupsglede i bakkene ned mot sjøen og mektige bryllupsfoto.
    Steinkirken på Gard ble etter Snorre bygd før 1218. Moster gamle kirke ble etter Snorre bygd i 995. Dette gjør det interessant å bygge kirken opp igjen der den stod. Det vil få Haraldsstøtten til å virke arkeologisk malplassert. Sannheten bruker gjerne litt tid på å komme fram.

    SvarSlett
  5. Haraldsstøtten er histrisk viktig, om ikke riktig. Den var av stor betydning for den delen av byns befolkning som arbeidet for et selvstendig Norge fra 1870 årene av. Den er et symbol for den seieren de vant i 1905. Det skal fortsatt være hogd i stein at landet vårt, kongriket Norge er helt og udelelig, og ikke skal under fremmed styre i fremtiden heller.

    SvarSlett
  6. Borgerne var nasjonalradikale den gang. Si meg hva de er i dag.
    Hvorfor vil ikke Haugesund vise fram de arkeologiske funnene rundt Haraldsstøtten?
    Når skal utgravingene fortsette i hele området? Det er jo fritt tilgjengelig statlig grunn!?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon